Wie ben ik?

Mijn naam is Jennie ’t Lam, geboren in 1978, woonachtig in Stad aan ’t Haringvliet samen met mijn man en onze 3 Ragdoll katten en 1 Noorse Boskat. Ook heb ik nog een paard, deze geniet van zijn oude dag.

Sinds juni 2022 mag ik met trots zeggen dat ik een gediplomeerd kattentrimster ben. De opleiding heb ik gevolgd bij de trimacademie in Hardenberg.

Van huis uit ben ik opgegroeid met katten, dit waren altijd huis tuin en keuken katten (htk).
Rond 2016 ben ik voor het eerst in contact gekomen met de Ragdoll, prachtige zachte fluffy katten waar ik meteen verliefd op werd.

Zelf was ik al regelmatig bezig met het kammen van mijn katten, nadat ik een paar keer klitten had geconstateerd ben ik gaan zoeken om te kijken hoe ik die het beste er uit kon krijgen. 
Naarmate ik me daar meer in had verdiept en zelfs opleidingen tegen kwam voor het trimmen van katten wist ik zeker dat dat echt iets voor mij zou zijn.
Katten en hun baasjes helpen daar waar het kan. Hoe mooi is het om van je liefde voor katten ook nog eens je beroep te kunnen maken?
Ik heb voor de trimacademie gekozen omdat zij in de weekenden de lessen geven, dat was voor mij ideaal aangezien ik ook voor een baas werk bij een tussenpersoon in de verzekeringen in Pernis.
Het trimmen wil ik gecombineerd gaan doen met mijn huidige werk.

Toen ik aan de opleiding begon wilde ik al bij de mensen thuis gaan trimmen zodat dit minder stress geeft voor de kat i.v.m. de autorit. Al snel kwam ik er achter tijdens mijn oefenkatten dat dit niet ging werken omdat de kat in zijn eigen vertrouwende omgeving bleef en dus veel meer praatjes had en alleen maar bezig was met ontsnappen. 
Hierdoor ben ik op het idee gekomen om dus een aanhanger aan te schaffen om te kunnen gebruiken als mobiele salon. 
Op die manier wordt de kat wel uit zijn vertrouwde omgeving gehaald waardoor het behandelen over het algemeen iets makkelijker gaat maar hoeft de kat dus niet de auto in en kan de eigenaar ook gewoon verder met eventuele privé zaken. 

Voor de toekomst wil ik mij steeds verder gaan ontwikkelen door het volgen van (online) cursussen, workshops etc. om zo goed op de hoogte te blijven en mijn kennis verder uit te gaan breiden.